Német balladák

Felhívás

Erlkönig_Carl_Gottlieb_Peschel_1840_GoetheNÉMET VERSENY 7-12. osztályos tanulók számára

A Miskolci Egyetem MFI Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke és a Miskolci Magyar – Német Baráti Kör pályázatot hirdet 7-12. osztályos tanulók részére.

A 2014. február 20-án a Miskolci Egyetemen megrendezésre kerülő német versenyre az alábbi kategóriákban várjuk egyéni és csoportos pályaművek benyújtását:

  • Versmondás Egy kötelező és egy szabadon választott német ballada előadása németül. Kötelező ballada: Johann Wolfgang von Goethe: Erlkönig vagy Friedrich Schiller: Der Handschuh
  • Illusztráció Egy szabadon választott ballada illusztrációja plakát vagy képregény formájában. A plakátokat A2-es méretben, a képregényeket maximum 8 db A4-es oldal terjedelemben kérjük benyújtani. Egy A4-es oldal természetesen több képkockát is tartalmazhat.
  • Balladaszínpad Valamennyi alkategória esetében maximum 10 perc áll rendelkezésre, hogy a produkciót bemutassák. Alkategóriák:

o   egy német ballada dramatizálása és bemutatása

o   megzenésített ballada

  • Választott téma bemutatása képben és szóban

Az alábbi témák valamelyikéhez készített A1-es méretű kartonon benyújtandó ábra, plakát, kollázs vagy montázs vagy Power Point előadás, amelyet a pályázónak kb. 5-10 perces szóbeli kiselőadás formájában kell kommentálnia, bemutatnia.

o   A német balladairodalom egyik híres szerzőjének munkássága (Figyelem, nem teljes életrajzot kérünk, hanem a kiemelt szempont bemutatását!)

o   Egy ismert balladamotívum változatai különböző balladákban.

o   Egy ballada és feldolgozásai – különös tekintettel a megzenésített balladákra –, az eredeti összevetése a különböző változatokkal – rövid ismertetés és összehasonlítás.

Valamennyi pályaművet kérjük a mellékelt jelentkezési lappal együtt írásban is benyújtani. A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. február 6.

 

További információkért forduljanak hozzánk bizalommal!

Kapcsolat: gerpaksy@uni-miskolc.hu

Comments are closed