TDK – Jelentkezési határidő 2020.10.19.

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐT MEGHOSSZABBÍTOTTÁK 2020. OKTÓBER 19-IG

Kedves Hallgatók!
Akinek még nincs témája, annak is van még ideje október 19-ig megtalálni azt, amivel szívesen foglalkozna behatóbban. Ez egyben nagyszerű lehetőség arra, hogy beletanuljanak a tudományos munkába, fejlesszék képességeiket mind szóban, mind írásban. A dolgozatkora és előadásokra független bírálatokat kapnak, amelyeket mindig a segítőszándék vezérel. Egy jó TDK-dolgozat később a diplomamunka alapja is lehet, így a TDK-n szerzett tapasztalatok maximálisan megtérülnek.
Ha kedvet kaptak, de bizonytalanok, forduljanak bizalommal tanszékünk oktatóihoz. Örömmel segítünk, akár a téma kiválasztásában is és vállaljuk a témavezetést.

2020. évi Őszi TDK

A tanórákon kívül zajló diákélet szerves része a tudományok önkéntes művelése. Ennek ad keretet a TDK, amely, a nevével ellentétben, nem egyetlen konferencia, hanem folyamatosan zajló tevékenység, mozgalom. Ha valaki kedvet érez magában ahhoz, hogy egy témát alaposan kidolgozzon, s tanára úgy látja, hogy erre ő alkalmas, kezdődhet a munka. Gyakran a folyamat azzal indul, hogy valaki tart egy referátumot, ír egy évfolyamdolgozatot, dolgozik a szakdolgozatán, amit aztán a tanára segítségével „továbbfejleszt” TDK dolgozattá (természetesen a leadott szakdolgozatra mindez már nem vonatkozik). Vagyis a TDK dolgozat a konzulens tanár és a dolgozatot készítő diák(ok) intenzív együttműködése nyomán születik meg, és később széles körű nyilvánosságot, minősítést és értékelést kap.

Ha van egy témád, amit szívesen kidolgoznál és bemutatnál az intézményi TDk Konferencián keresd az intézeti TDK felelőst.

Jelentkezési időszak: 2020. szeptember 7 – október 19.

Az intézeti szekcióülések 2020. november 16-27 között kerülnek lebonyolításra.

A TDK jelentkezéssel kapcsolatos dokumentumok az alábbiakban tölthetők le:

TDK felhívás: Hallgatói felhívás TDK 2020.doc
Jelentkezési adatlap: Jelentkezési adatlap 2020.doc
Rezümé minta: Rezümé minta 2020.doc

Sikeres pályázást mindekinek!

Comments are closed