Informationen zu BA Germanistik

GERMANISZTIKA, NÉMET ALAPSZAKOS BÖLCSÉSZKÉPZÉS (BA)

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik érdeklődnek a német nyelv és kultúra iránt és akik az idegenforgalom, gazdaság, kultúra, média és közigazgatás különböző hazai és nemzetközi területein szeretnének elhelyezkedni. Célunk továbbá olyan szakemberek képzése, akik német nyelvi, irodalmi és kulturális ismereteik révén mind a germanisztika, mind az általános bölcsész- és társadalomtudományi területeken sokoldalú elméleti és gyakorlati tudásra tesznek szert, amely felkészít a mesterszintű tanulmányok megkezdésére.

Elhelyezkedési lehetőségek:

idegenforgalom: idegen nyelvű prospektusok szerkesztője, kapcsolattartó külföldi partnerekkel utazási ügynökségeknél ill. utazási irodákban

gazdasági élet: német nyelvű asszisztens külföldi vagy vegyes vállalatoknál

média és sajtó: idegen nyelvi korrektor a könyvkiadásban, idegen nyelvű sajtófigyelő, sajtóreferens

kultúra: nemzetközi kulturális projektek előkészítője, lebonyolítója

közigazgatás: önkormányzatok külügyi és kulturális kapcsolattartója

Továbbtanulási lehetőség:

A hároméves germanisztika, német alapszak (BA) elvégzése után a hallgatók a Miskolci Egyetemen is folytathatják tanulmányaikat Fordító és tolmács mesterszakon.

Képzési idő: 6 félév

Tanulmányi területek:

  • Nyelvgyakorlat
  • Kulturális ismeretek
  • Nyelvészeti ismeretek
  • Irodalmi ismeretek
  • Kultúra- és médiatudományi ismeretek

Specializációk: Tanulmányai során a hallgató az alábbi 50 kredites specializációk közül választhat:

  • Német nyelvi kulturális projektreferens-képzés
  • Fordítói specializáció

A képzés nappali és levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában is indul. A képzés ideje alatt a hallgatók számos ösztöndíjat pályázhatnak meg német nyelvterületre.

További információ: 

Modern Filológiai Intézet

Német Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszék, Miskolc-Egyetemváros A/6 fszt. 20. szoba

Tel.: +36-46-363-865; +36-46-565-111, E-mail: nyefarago@uni-miskolc.hu

Web: https://nemet.uni-miskolc.hu/

Comments are closed