Nyelvkaland ME

Nyelvtanulással a boldogulásért EFOP-3.2.14-17.-2017-00005

 

Röviden a projektről

A projekt átfogó célja: Kalandos élménnyé tenni a nyelvtanulást az Észak-Magyarországi régió középiskolás diákjai számára, hogy fejlődjön az idegen nyelvtudásuk, sikereket érjenek el a munka világában és magánéletükben, hozzájárulva ezzel boldogulásukhoz, az esélyegyenlőséghez és a régió fejlődéséhez.

A projekt keretében a Miskolci Egyetem nyelvi intézetei innovatív, élményalapú programot dolgoznak ki a középiskolai tanulók valós igényeire támaszkodva, amelyet 16 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középiskolában alkalmaznak. A program hosszútávon hasznosítható adatbankot eredményez, fejlesztve a hazai nyelvoktatást.

A Miskolci Egyetem 46 nyelvszakos hallgatója a program keretében a Screenager szoftver és digitális oktatási felület alkalmazásával, valamint kreatív, vidám, életszerű feladatokkal élményalapú, iskolán kívüli foglalkozásokat tart összesen 2880 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei középiskolai tanulónak.

A projekt keretében 32 középiskolai nyelvtanár élményalapú továbbképzése, érzékenyítése valósul meg.

A projekt hosszú távon hozzájárul a nyelvtanítás megújulásához, hogy a tanulók jobb eredményeket érjenek el az érettségi vizsgákon és többen tegyenek sikeres nyelvvizsgát, a felsőoktatásba kerülésükhöz, egyéni boldogulásukhoz, valamint Európa egyik leghátrányosabb térsége fejlődéséhez.

 

Comments are closed