Miért érdemes a német nyelvet tanulni?

10 ok, amiért a német nyelvet válaszd!

  1. Már tanultad a középiskolában első vagy második nyelvként. Szeretnéd meglévő nyelvismeretedet nyelvvizsgával dokumentálni. Ha már tettél nyelvvizsgát vagy érettségi vizsgát, szeretnéd nyelvtudásodat magasabb szintre fejleszteni.
  2. Az EU legtöbb polgárának, mintegy 100 millió embernek anyanyelve a német, négy országban beszélik anyanyelvként: a Német Szövetségi Köztársaságban, Ausztriában, Német-Svájcban és Liechtensteinben. Az egyik legtöbbet használt nyelv Európában, hiszen az EU minden harmadik polgára tud németül.
  3. Magyarországon minden lehetőség adott ahhoz, hogy az ember kitűnően megtanuljon németül. A német nyelv struktúrája, szabályai világosak, kiejtése nem nehéz. A boltokban számos kiváló tankönyv és audiovizuális tananyag, szépirodalom és folyóirat kapható.
  4. A német nyelv segítségével könnyen tájékozódhatsz a világban. Ha az interneten szörfölsz, meggyőződhetsz arról, hogyan segít a nyelvismereted az információszerzésben. Ha bekapcsolod a tévét, láthatod, hogy számos német nyelvű televíziós csatorna fogható.
  5. A német és a magyar történelem szorosan összefonódik. A közös örökség része az is, hogy a német nyelv kiemelkedő szerepet játszik Magyarországon. Ebben fontos szerep jutott és jut ma is a Magyarországon élő német nemzetiségeknek.
  6. Németország Magyarország legfontosabb gazdasági partnere. A magyar export több mint egyharmada Németországba irányul. Magyarország importjának egynegyedét Németországból szerzi be. Németországban számos nemzetközi cég kínál kitűnő munkalehetőségeket az európai munkavállalóknak.
  7. Németország a legjelentősebb külföldi befektető Magyarországon: a közvetlen külföldi befektetések egyharmada Németországból származik. A Magyarországon működő mintegy 7500 részben német tulajdonban lévő vállalkozás több mint 200000 embert foglalkoztat.
  8. Magyarországra évente körülbelül 3,5 millió vendég érkezik a német nyelvű országokból. A magyarok is szívesen utaznak a német nyelvterületre, mintegy 1, 5 millióan évente. Mindez bizonyítja, hogy kölcsönös az érdeklődés egymás országa, népe és kultúrája iránt.
  9. A német és a magyar egyetemek közt fennálló kapcsolatok megkönnyítik a magyar diákok számára, hogy tanulmányaik egy részét német nyelvterületen folytassák.
  10. A német nyelv ajtót nyit a személyes kapcsolatok, barátságok és együttműködés felé.

Comments are closed