TDK – Wissenschaftlicher Studentenkreis

TDK-logo

  Miskolci Egyetem BTK TDK

2021 ŐSZI FÉLÉV

TÁJÉKOZTATÓ

TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRÁRÓL

 

A tanórákon kívül zajló diákélet szerves része a tudományok önkéntes művelése. Ennek ad keretet a TDK, amely, a nevével ellentétben, nem egyetlen konferencia, hanem folyamatosan zajló tevékenység, mozgalom. Ha valaki kedvet érez magában ahhoz, hogy egy témát alaposan kidolgozzon, s tanára úgy látja, hogy erre ő alkalmas, kezdődhet a munka. Gyakran a folyamat azzal indul, hogy valaki tart egy referátumot, ír egy évfolyamdolgozatot, dolgozik a szakdolgozatán, amit aztán a tanára segítségével „továbbfejleszt” TDK dolgozattá (természetesen a leadott szakdolgozatra mindez már nem vonatkozik). Vagyis a TDK dolgozat a konzulens tanár és a dolgozatot készítő diák(ok) intenzív együttműködése nyomán születik meg, és később széles körű nyilvánosságot, minősítést és értékelést kap.

Ha van egy témád, amit szívesen kidolgoznál és bemutatnál az intézményi TDk Konferencián keresd az intézeti TDK felelőst.

Jelentkezés: 2021. október 5. és 22. között a Miskolci Egyetem online rendszerén keresztül

A jelentkezéskor a személyes adatokon kívül a dolgozat címét valamint a témavezető nevét kell megadni és a tervezett dolgozat absztraktját, rövid ismertetését feltölteni.

Kari szekcióülések: 2021. november 10 – december 10. közötti időszakban (a pontos dátum később kerül kijelölésre)

A TDK dolgozat beadása: a határidő  az intézeti szekcióülés időpontjának függvényében kerül meghatározásra

 

A TDK-val kapcsolatos gyakran ismételt kérdések: itt

Kari hallgatói tájékoztató

TDK jelentkezési adatlap
Rezümé minta: Rezümé minta 2020.doc

Sikeres pályázást mindenkinek!

 

Comments are closed